The plans that changed…

Planen för dagen var att åka till svärföräldrarna, äta middag och åka hem. Plötsligt kom pappan in med förslaget att vi skulle åka till blue mountains efter svärisarna, ta in på hotell och stanna över natten, och turista i morgon. 

Det låter ju trevligt, men jag är en planerande människa och blir stressad när jag måste fatta snabba beslut, som tex vad jag ska packa lite hastigt… Så jag är svinstressad över vad jag ska packa, och sätter mig och bloggar. 

Oklart om vi har wi-fi from om tio minuter, så seeya when i seeya! 

Gifts for Barbro

Jag gillar verkligen alla billighetsaffärer här, speciellt när dom kör rea på kläder som redan innan kostar nästan gratis. S har testat kvalitén, och menar att den är helt ok, så jag har resväskan full…

Nackdelen är ju att det här är ett varmt land, så allt man köper är i princip sommarkläder. En annan nackdel är att Australien är ett otroligt köns-segregerat land, så det är ultraflickigt eller ultrapojkigt som gäller, om man inte letar riktigt riktigt hårt.

Barbro fick sin bebis häromdagen, så igår köpte jag lite presenter. Total kostnad 80kr typ. Köpte lite stort, så dom passar när det faktiskt är väder för det…


Häromdagen köpte jag till E också. Hittade ultrabilliga, söta saker som jag tror hon skulle gilla-i den mån hon bryr sig. Hoppas dom passar bara, kläderna här graderas efter ålder, inte storlek. Hur stor en sexåring förväntas vara. Dom såg lite små ut, så jag köpte till en sjuåring. Vi får se. 

Ölprovning på bryggeri

Igår drog vi till bryggeriet som S kände till för att hon råkar köra förbi där mellan varven. 


Man gick in genom en liten bakdörr, in i typ en industrilokal. Där fanns själva bryggeriet med stora tankar, och en liten bar där man kunde köpa och provsmaka.Man kunde köpa en ”paddel” med olika sorters öl och testa. S erbjöd sig att köra, D var inte särskilt svår.Vi smakade slut på alla, och köpte några till, och jag kollade upp om ölen skulle hålla sig fräsch hem till Sverige och F, och det skulle den, men inte längre än Max en vecka, så vi får åka tillbaka. Sån otur! 😉

Det var ett jättemysigt ställe, vilken tur att S RÅKAR köra förbi, och RÅKAR lägga det på minnet! Det är precis den sortens öl jag vill köpa med mig hem! 


Bebisen såg inte storheten, utan somnade. Dom är tydliga på sin webpage att stället är ”kid friendly”, och vårt barn var inte det enda som var där.

Tyvärr var restaurangen stängd, så vi kunde inte äta där igår. När vi var lagom (berusade) färdigprovade  åkte vi och åt pizza på en jättemysig Italiensk restaurang. Med garage i nära anslutning…


Svårt att få med på bild hur fint det var.

Pizzan var grym. Ölen ytterst medioker efter den sjukt goda öl vi druckit innan.


All in all a great day!

I had faith…

”Suck, nu kommer den där stå framme tills JAG tar bort den”, stönade S när D hade kokat ägg i äggkokaren och som seden bjuder lämnat den på bänken.

Inte då, menade jag. Han är vuxen, förr eller senare kommer han inse att den är i vägen! Fruns reaktion var något i stil med ett gapskratt och en klapp på huvudet.

Mannen i huset är lite rädd för mig. Han var orolig att jag, som feminist, skulle tycka att han var lat och inte hjälpte till tillräckligt. Så sedan jag kom hit har han varit fasligt huslig. Han har plockat undan, diskat, tömt och fyllt diskmaskinen. Den dag han tömde diskmaskinen det sista han gjorde innan han åkte till jobbet trodde jag att S skulle svimma på riktigt. 

Grejen är ju att jag skiter i vilket! Så länge alla parter är överens är det väl slitsamma vem som gör vad. Personligen gillar jag att diska och tvätta, jag tycker det är lite meditativt. Men han var ängslig, och blev väldigt hjälpsam.

Så jag hade hopp om äggkokaren! Så vi slog vad. 10 dollar på att han skulle ha tagit bort den innan storasyster gick och la sig tre dagar senare. Han fick inte manipuleras, och alla julgäster instruerades att inte röra den. 

Dagen före vadet gick ut röjde pappan hela köket, och jag tittade på. Jag var HELT säker på att det var då det skulle hända. Hundra procent.


Tyvärr tappade han fokus när äggkokaren var det enda som var framme, och jag började tappa hoppet.

Men, skam den som överger hoppet! Tekniskt sett förlorade jag vadet med en kvart(!), men den kväll vadet gick ut plockades äggkokaren bort! Jag tänker räkna det som en vinst, bara för att han inte gjorde mig besviken ?

Se! Tomt!

Julfirande och shark alarm!

Julen firades a la sweden den 24/12, med skinka, köttbullar, ”prinskorv”(-ish) och gravad lax,mm. 

Och öl.

Sharon sa ”jeff gillar dig, du dricker vad som helst!” 

Korrekt. Storasyster var en smula längtig…


 Vi firade svensk/engelsk, och då ingår det att poppa typ smällkarameller, få en liten present och ha en krona. Sån är lagen. 

Vi delade ut julklappar. Jag fick en SMULA dåligt samvete, för jag fick så fina presenter, men hade inte så många med mig (typ två-till barnet), men fick jättefina presenter!

Jag fick ett fantastiskt fint vinglas, ljusmojar och en bok med Aussie slang, och… *trumvirvel* massage och facial.  En hel timme där någon TAR på mig! Vad jag tycker om det kan ni ju läsa om i ett föregående inlägg. 


Sen drack vi mer öl, tittade på film, och somnade. 

Den 25/12 var det typ Aussie christmas. Det är en ongoing dispute mellan S och svärmor. ”Vi firar svenskt! Vill du fira Aussie-go ahed!”

Så den 25/12 låg jag, S och A och tittade på film. Jag gjorde en ”lift and twist” med bebisen, och dödade min rygg lite, så jag spenderade juldagen på golvet.


Gilmore girls. Jag älskar Gilmore girls!

Utöver det innebär Aussie x-mas att man äter räkor på grillen. Punkt. Och det gjorde vi. Och det var gott. Sen var den dagen över. Efter några öl som botade mitt ryggonda. 

Idag (annandagen/boxing day) åkte alla sin väg. Vi packade ihop lilla familjen, och drog till stranden. 

Vi hann komma dit, packa upp oss, ta ett SJUKT skönt dopp, landa i solen och precis börja känna att det var dags för nästa dopp, när två livräddarbåtar kom körande i full speed. 

”Get out of the water-shark!” Var budskapet. Och let me tell you. Folk här tar sånt på allvar. Vattnet tömdes på folk. På mindre än två minuter var havet folktomt. Och jag skojar inte, det var en varm dag. INGEN gick i vattnet. En båt åt varje håll och hela havet var tomt på folk. Jag vet inte riktigt vad som imponerar mig, men det var så SJUKT mäktigt! Skarpt läge lixom! Sjukt imponerande. Get out-and they got out! Ingen ifrågasatte. Ingen ville dö… 

 

Efter typ 30 minuter började folk plaska lite i vattenbrynet, men livräddarbåtarna fortsatte patrullera. Dels för att hålla folk ur vattnet, och hålla koll, men även för att skrämma bort hajarna från stranden. Efter några timmar gav dom upp, och vi tolkade det som faran över och hoppade i vattnet. 

När det började blåsa orkan och sanden flög gav vi upp och åkte hem. Väl hemma kände jag att öl vore ju sjukt gott. När jeff åkte sa han ”jag tänker inte TA MED mig ölen, jag lämnar den åt dig så du har något att dricka!”. Så, this is nannys drunken night. Jag frågade pappan om han ville hålla mig sällskap, och det ville han. ”Vi har bara tre kvar (efter mina fem), åker du och köper mer?” Och det gjorde han. Han ville gärna att jag åkte med (efter att jag tagit på mig kläder) , så vi kunde ”välja olika flaskor att provsmaka” eftersom jag bett om hjälp med att välja öl åt F (vilket S löste genom att säga att ”jag brukar köra förbi ett bryggeri där man får titta på när dom brygger ölen!”) . Jag klädde på mig och följer med, och det var ju tur. Mitt bidrag till ölväljarprocessen var att stå bredvid och se söt ut medan D sa ”den HÄR är bra, den måste vi testa!”

Men jag är sjukt bra på att TESTA. Och F kommer få öl som jag vet hur den bryggs. 


Min julhelg i kvadrat. Jag mår så bra!