Smyglansering

Jag smyger in en liten notis om att vi (jag och Frodis) tydligen inte längre har något val annat än att sätta fart och springa… Vi har nämligen gjort slag i saken och (eftersom jag gjorde mig till chef för det projektet) snabbare än blixten startat en fundraising inför vårt elefantlopp i London i sommar!

Den 11 Juni ska vi stå på startlinjen i London, iklädda elefantkostymer och redo att lufsa en hel mil. (Idag sprang vi 1,3 km, så vi är ju rätt nära…) Men vi har gjort det förr, så vi kan fixa det igen, det är jag helt övertygad om. Ni får hemskt gärna hoppa in på sidan och donera några stackars pund, så gör vi mer nytta för elefanterna! HÄR kan ni läsa mer om själva loppet.

Vi har även startat upp en facebooksida för projektet, men den måste pyntas lite innan ni får länken 😉

Lite amazed…

Jag kan inte riktigt komma över hur mysigt vi hade det idag. Fyra personer som tycker om varandra fick åka iväg med ett gäng barn som var så PEPPADE på att åka iväg. Det är inte bara vi vuxna som känner oss instängda! När vi väl var i skogen visade det sig (med reservation för att våra källor är 3-5 år gamla) att flera barn aldrig varit i skogen, än mindre grillat, så dom tyckte att det var JÄTTEROLIGT. Och så himla enkelt, lite choklad till barnen (kaffe och te till oss) och en pinnbrödsdeg, så hade vi en mysig liten utflykt. Grillkol och grillpinnar släpade jag med mig på cykeln i morse, piff poff klart!

Det där måste vi göra fler gånger, speciellt när dom var så duktiga! Nu hade vi ”bara” femton med oss, men ändå. Dom klev på och av bussen som riktiga proffs, trots att flera av dom säkert aldrig åker buss annars. Det var väldigt enkelt nu när vi alla var synkade, så vi kommer definitivt göra fler utflykter med dom där små rövarna! Vi blir ju tokiga av att bara gå runt på förskolan och ”mögla”, både vi och barnen mår bra av att komma ut och se något annat ibland.

Det finns dagar, och dagar…

Fy fasen vilken bra dag vi har haft!!! Otroligt energipåslag ?
Säga vad man vill om dessa barn, men jävlar vad dom kan när det gäller. Femton barn på utflykt. Åka buss, gå i skogen, grilla pinnbröd-inga som helst problem! Det gör vi om fler gånger för idag har vi alla mått riktigt bra! 

Månadens höjdpunkt, i ett alternativt universum…

Vaknade alldeles för tidigt och bestämde mig för att förgylla morgonen med det bästa jag vet-att betala räkningar…

Nu överdrev jag bara lite, jag GILLAR faktiskt att ha det gjort, när jag inte jobbade som jag gör nu brukade jag alltid vänta in lönen vid midnatt och betala alla räkningar direkt, men jag gillar liksom inte att pengarna försvinner. Sådär som dom gör…

Man kan utan att ljuga säga att den här månaden kommer bli lite av en utmaning ekonomiskt. Utöver att CSN bestämt att dom, utan att egentligen meddela mig, vill ha en ganska omfattande summa pengar nästa månad så betalade jag bort en annan stor räkning också. Skönt att ha det gjort, mindre skoj att inse att det blev extremt lite pengar kvar på kontot.

Den här månaden kommer tillbringas i hemmets lugna vrå, kan man säga.

Jag köpte en t-shirt med texten…

#nofilter på när jag var i Thailand. Fantastisk sak, dom hade väldigt många roliga t-shirts i den butiken!

I morse när jag vaknade och tittade mig i spegeln såg jag en varelse med JÄTTERÖDA ögon och påsar under ögonen (ögonbryn på utväxt och en finne ovanför ena ögat som gör att ena ögat ser helt svullet ut… Jag känner mig på topp idag) så det självklara valet blev givetvis #nofilter-tishan. 100 spänn på att ingen fattar ironin.

Läs första två raderna på dagens:

  

Killer day…

Det här med att sitta och TÄNKA en hel dag kan ju knäcka vem som helst. Jag blir tokig, och kan inte vara stilla, utan började plocka bland grejerna för att ens orka lyssna till sist. Jag klarar inte av att sitta stilla och fokusera särskilt länge åt gången, men får jag göra annat samtidigt fungerar det bättre. 

Vi lyckades iaf vara rätt effektiva och fick lite gjort, och fick tid över till lite eget arbete på avdelningarna, vilket var skönt. Vi har ju en ny kollega (igen, suck) som knappt hunnit vara med och planera verksamheten sen hon började. Nu fick vi tid till det, och vi fick tid att berätta hur vi tänker med rummen, vad vi vill och hur vi tänker att det ska bli/vara/fungera, så att hon känner sig med på tåget också. Nu är vi ju tre stycken som verkar vilja arbeta mot samma mål, och vara överens om hur vi vill göra. Det blir nog bra tror jag. 

Jag kommer (som vanligt) åka med ett helt flyttlass prylar till jobbet i morgon, herregud vad jag behöver en bil!! Jag ska ha med mattor och gardiner, blommor och böcker och fan och hans moster, på cykeln. Känns inte helt stabilt. 

Hade ett samtal idag där det kändes som om allt inte var helt tydligt, så jag åkte hem och kände mig lite trött. Funderade på om jag bara skulle skita i det hela eller om jag skulle ta strid. Igen. Jag blir lite trött på att hela tiden vara en stridspitt, driva igenom det jag brinner för, ha åsikter, vara besvärlig, säga emot. Men samtidigt så är det just i DET HÄR fallet det som är min uppgift, och det är dessutom sån jag är som person. Har jag inte något att kämpa för så känner jag mig inte helt till freds. Så jag tog en promenad och formulerade en strategi, sen skickade jag ett mail när jag kom hem igen, så nu får vi se om jag var tydlig och vad jag får för respons. Jag vet ju vad jag och chefen diskuterat, så får jag inte den respons jag vill ha får jag lyfta det med henne igen, och ta det därifrån. Men jag tror inte det behövs, jag tror att jag och berörd part kommer komma överens när direktiven och ramarna blir tydliga. Vi vill samma sak.

I morgon är det ännu en lång dag som avslutas med en utbildning. Det där jag sa om att ha lite mer tidiga dagar den här veckan var ju som ett skämt, jag slutar före fyra EN dag… Att jag börjar senare på morgonen har jag ju NOLL glädje av, jag kan ju intensitet handla eller åka till gymet FÖRE jobbet. Oh well. En annan vecka är en annan vecka. 

Studiedag idag

Så istället för att sluta tidigt fick jag en timmes extra arbetsdag och hinner ingenting ikväll. (Ingenting: jag hinner inte till gymet…)

Dessutom är jag SÅDÄR sugen på att sitta och TÄNKA en hel dag, och jag vet redan nu att jag kommer irritera mig på… Folk. En ljusglimt är ju dock att jag får käka på Saigon, det väger upp rätt många puckade kommentarer.

Efterlyses: Min röv.

Det har varit väldigt praktiskt (för mig alltså, ta lite hänsyn till mitt ego nu!!) när Frodis varit arbetslös och haft all tid i världen. Nu när hon jobbar har hon plötsligt annat att göra på kvällarna (go figure…) och hinner inte springa med mig varannan dag. Typiskt! Nu måste jag mao själv ta ansvar för att ta mig ut, och känner jag mig själv kan det bli lite tungt… Jag är ju rätt lat. Det är roligare att anmäla till lopp än att träna till dom… Det är ju inte en slump att jag slutade springa när Frodis tappade sugen i höstas, trots att jag var i mitt livs löpform och på god väg mot en halvmara…

Nåja, jag tog mig ut idag iaf efter jobbet. Halo fick följa med, så slapp jag både gå och springa. Han har ju inte sprungit med mig på flera år, så han var väl inte skitpeppad direkt, men han är så tacksam för han hänger ju med ändå när jag ber om det. När jag väl tog mig ut gick det fasen bra! Första intervallen var så tuuuuuuung för benen, men andra pinnade jag på rätt bra, och kom 1,2 km(!!) utan att gå. Jag hade faktiskt kunnat springa lite längre, men Halo hade tappat så mycket fart att kopplet tog emot bakom mig, så det var väl läge för honom att få vila lite… Jag får fasen vara nöjd, jag är ju i katastrofdålig form, och när jag och Frodis sprang i lördags gick det så tungt att jag nästan dog! 400 meter kom vi utan att gå då, benen var som betongklumpar.

Men alltså. När jag hade duschat råkade jag av misstag titta mig i spegeln och blev helt förskräckt. Var är min röv?! Den har väl aldrig varit särdeles välformad, men nu är det katastrof! Den har helt trillat av mig! En riktig gubbröv!! Här blir det fan inget ligga av, den röven visar jag inte upp för NÅGON!!! Jag vet inte när jag ska ha tid, men benpressen på gymet står jävligt högt upp på listan över saker att klämma in i schemat!!

Utöver det så är mina ögonbryn på utväxt, så jag ser förskräcklig ut. Man kan säga att självkänslan är på topp just nu. *Drar en filt över sig*