Det här med kläder är ju inte helt okomplicerat…

Nu ska man då börja jobba, vilket innebär att man kommer vistas bland folk fem hela dagar i veckan, minst. När jag är i skolan nu tar jag på mig ”skolkläder” precis innan jag lämnar lägenheten, och när jag sen kommer hem byter jag om igen, oftast till mina kompressionstights. Kläderna jag har hemma tenderar att bli fulla med PÄLS, så det är därför jag byter om direkt. Plus att kompressionstightsen är det skönaste jag äger!!

Det här innebär ju att jag i dagsläget använder kläderna kanske 3-4 timmar/dag, och sitter stilla precis hela tiden. Man skitar inte direkt ner dom… Då kan man med andra ord använda samma kläder lite mer än en dag.

Nu ska jag jobba heltid. Jag behöver med andra ord ett större utbud av kläder (Min garderob, som är full, säger HUH??? Men allt är ju KORTÄRMAT!) så att jag inte ses som en snuskfia. Jag behöver kläder som tål ettåringar (Perfekt, senast igår köpte jag en VIT, luddig tröja…). Och eftersom jag ska jobba på en skola finns ju chansen att det jobbar en eller annan het slöjdlärare där, och då vore det ju trevligt om man inte såg ut som en slafs, med kläder som BARA tål ettåringar…

Ack dessa bekymmer, jag måste köpa nya KLÄDER… Men tro för all del inte att jag tänker göra mig av med några av dom jag har. Var armlängd har sin tid, och jag har nyss rensat ut en massa!

Sen har jag även beställt lite arbetskläder. Jag vet inte om vi får arbetskläder från jobbet, men chansen är väl inte jättestor kan jag tänka… Valde dock, för säkerhets skull, att bara köpa sånt som jag egentligen kan ha nytta av hemma också, om vi får från jobbet. Köpte nya vinterskor och termobyxor. Jacka kunde jag inte motivera ett köp av, för jag har MINST tio jackor och har verkligen inget behov av fler att använda hemma! Jag får köpa det senare, om det är så att jag behöver en varm jacka till jobbet. Det jag egentligen skulle köpa var inneskor, men det hittade jag inga… Eller jo, men just nu kan jag inte köpa ett par skor för över 1000 spänn (Och ja, det är nödvändigt med BRA skor eftersom jag ska använda dom nästan 8 timmar/dag 5 dagar i veckan) och eftersom jag är tjänstledig (haha!) till mitten av januari kan det kanske vänta lite.

GUD vad jag ser fram mot att börja jobba!

(Och i morgon kör #Blogg24 igång, håll i hattarna!)

 

Nej, jag är baske mig inget träd!

o6i75wFör nästan åtta år sedan vändes livet upp och ner. Jag blev sambolös, hemlös och lös från gud vet vad. Sen dess har jag jobbat för att ändra på livet. Det har tagit förbannat lång tid, men igår var dagen då den sista pusselbiten till synes föll på plats!

Jag fick jobb. Jag fick ett förbaskat bra jobb som på papperet verkar jättebra och stimulerande, jag fick en chef som verkar helt suverän och jag fick en absurt bra lön. Och en egoboost!!

Jag var ju på intervjuer i fredags. Jag hade ca en intervju i timmen från kl 08 på morgonen, så när jag hade den sista intervjun kl 15 var jag HELT slut. Jag minns knappt vad vi pratade om, men jag minns att jag gillade hur förskolan verkade. Om jag nu inte minns HELT fel så jobbar dom mycket med språk, och det satt till och med en specialpedagog med inriktning språk med under intervjun, och jag kände att jag blev alldeles exalterad när vi satt och pratade… Språk och språkutveckling är ju verkligen något jag är superintresserad av, och jag tror att det var en stor fördel för mig. Tyvärr hade denna förskolechef bara ett lite luddigt graviditetsvikariat, men jag skulle ändå maila in CV och lite sånt under måndagen när jag kommit hem.

Dock ringer en annan förskolechef på måndag morgon och erbjuder mig en fast tjänst på heltid (Jätteroligt! Och det är också en förskola som verkar super!), men jag ber att få vänta några dagar med att lämna besked eftersom jag vill se om någon mer hör av sig. Onsdag (idag dvs) senast skulle jag dock lämna besked till ÖBO med arbetsgivare, så att dom kunde se att jag har inkomst, så man kan säga att det brann lite i knutarna… Snacka om ångest.

Jag slängde hur som haver iväg ett mail till den chef som jag lovat att maila, och sa att jag tyvärr inte längre var intresserad eftersom jag blivit erbjuden en tillsvidaretjänst, men att jag skulle hålla ögonen öppna efter tjänster hos dom framöver. Sedan jobbar jag resten av dagen men när jag kommer hem har hon svarat, och erbjuder mig mer eller mindre på stående fot en fast tjänst på heltid… Jag fick intrycket att hon liksom UPPFANN den tjänsten, eftersom hon bara hade ett graviditetsvikariat tre dagar tidigare, men jag vet ju inte, någon kanske sa upp sig?

Jag sa att jag absolut var intresserad, beroende på när jag kunde jobba och vilken omfattning tjänsten var på. Jag sa det såklart inte rakt ut, men det var underförstått att jag undrade om hon kunde erbjuda bättre än 100% med start i mitten av januari? (Man måste vara effektiv när det är tidskris!) Det kunde hon. 100% med start 8 DECEMBER, och så är jag tjänstledig tills skolan slutar. Snacka om lösningsorienterad chef! Jag gillar’t!

Nu var det tisdag eftermiddag, och jag var så stressad att jag höll på att gå upp i atomer eftersom onsdagen lurade runt hörnet. Nu gällde det att effektivisera, så jag skrev att kan vi komma överens om lönen så är jag intresserad. Jag vill ha x tusen och jag är värd det. Jag sa inte exakt så, men i princip var det budskapet… Jag kan säga att jag sänkte mitt löneanspråk med 3000 från det jag TÄNKT starta på (Jag fattar ju att jag aldrig skulle FÅ en så absurd summa) för jag kände att hon verkligen ansträngde sig för att anställa mig. Den summa jag lämnade är fortfarande absurt hög. Den är högre än många som jobbat 20 år har…

Fick till svar att jag skulle maila CV och vilka kurser som ingått i min utbildning, så skulle hon lämna in en löneprövning. Här började jag känna att hon inte kommer hinna fatta ett beslut, och fick ångest. Svarade snabbt med det jag skulle skicka, och sa att jag förstår om det är kort varsel, men jag måste ha ett svar senast dagen efter när jag måste lämna besked till övriga arbetsgivare och ÖBO. Sen höll jag andan… Hon ringde mig när jag var på jobbet, så jag fick ringa upp när jag slutat. Tänkte att nu säger hon att hon tyvärr inte kan fatta ett beslut så snabbt, och såg jobbet flyga iväg…

Hon sa: Dom kommer inte hinna fatta beslut ang. lönen så snabbt, så jag bestämmer att du får den lön du begär, och så är det så!

Piff poff klart! Jag har ett jobb, jag har lämnat alla uppgifter till ÖBO så om inget skiter sig (och jag vet inte vad DET skulle vara) har jag lägenhet också. Fy fasen, vilket flyt!! Nu är det bara att börja planera tisdagsmiddagar och storhandling!

Saker jag önskar mig just nu:

1, Att Fjärten börjar löpa. Nyss. Det har hon inga planer på att göra, tikarna i det här huset har tydligen slutat löpa!

2, Att jag får jobb, och får (kan!) börja redan i början av Januari.  Dvs. att jag ska få NÅGON form av lön i Januari…

3, Att det där med bostad ska lösa sig…

4, Att jag vinner på lotto, senast sista December eller så. Faller tyvärr på att jag är för pank för att köpa en lott.

5, Ett meteoritfall. Som slår ner just där jag befinner mig. Dvs, en plötslig död som löser allt och jag slipper ha ångest.

Eller tja… Vem känner jag som har en lastbil den kan hjälpa mig flytta med? Jag vet inte så noga ännu VAR vi ska flytta med den, men just nu är jag mer oroad över den ekonomiska biten faktiskt.

Tack och god natt, nu går jag och spanar efter meteoriter.

#blogg24

Blogg24Har anmält bloggen till #blogg24, som (ja, ni gissade helt rätt) går ut på att posta ett inlägg om dagen i 24 dagar. Lämpligt nog under December, som tar slut på julafton 😉

Jag vet inte hur intressant det blir att läsa, men jag ger det ett försök!

Anställningsintervjuer på Fredag, men…

Jag sitter och strukturerar mitt schema och konstaterar att jag kommer inte få ett enda jobb, för jag kommer komma för sent till alla intervjuer utom möjligen två… Kommer heller inte hinna kissa eller äta, så man kan säga att jag ger mig själv sparken. ‪#‎Stressad‬

Det är inte helt okomplicerat att försöka boka in så många intervjuer som möjligt under EN dag, och man kan säga att jag har lyckats ganska dåligt. Minsta trafikstockning så är jag rökt. Gud, vad jag är nervös…

Julpynt.

Eftersom jag flyttar strax efter jul kommer jag bo i ett flyttkaos, och vem orkar julpynta då?! Jojo, det är några veckor efter, men ändå! Jag pysslade ihop lite ljus istället, ljus kan man alltid ha.
Var jag ska flytta? Ingen aning. Men jag har ingen ångest. Nej då.

IMG_4294.JPG