Blogglista

Jag borde sova för en timme sen, så vi kör en superintressant blogglista! (Eller ska jag berätta att jag har date i helgen?)

THIS OR THAT ?
1. Choklad eller vanilj? Choklad. Tror jag?
2. Häagen Daazs eller Ben&Jerry? Har bara smakat B&J.
3. Twitter eller Facebook? Måste jag välja så twitter, där är det inte så jävla pretto!
4. The Simpsons eller Family Guy? Inget av dom? Hatar skiten.
5. Pannkakor eller våfflor? Anser inte att varken det ena eller andra är dugligt som föda… Men våfflor är godare.
6. Solsemester eller skidsemester? Sol!!
7. Tv-serier eller filmer? Tv-serier.
8. Pixar eller Dreamworks? Ingen preferens alls
9. Frankrike eller Italien? Eum… Italien. Känns som om männen är hetare.
10. Dr Pepper eller Mountain Dew? Har bara smakat Dr Pepper och det är väl sådär…

FAVORIT…
11. Film? Dirty Dancing, om jag bara får välja en.
12. Låt? Just nu G.R.L – Ugly Heart
13. Artist?Ingen specifik alls.
14. Svensk? Ingen aning alls.
15. Blogg? Men jag hinner ju knappt med att läsa sådana just nu… Får väl säga Singelblogg.com då!
16. Glassmak? Isglass. Typ päron?
17. Skådespelare? Tja… Hugh Jackman är ju trevlig att titta på.
18. Maträtt? EN bara? Omöjligt.
19. Färg? Lila och Rosa tycks dominera i tantåldern.
20. Stad? Alla utom den här?

DRÖM…
21. Jobb? Lyxhustru
22. Man? Hugh Jackman såklart
23. Resa? Varsomhelst
24. Bil? En kombi, som tar mig från A till B!
25. Hus? Jag är ingen husmänniska, men måste jag välja så ett stort jävla hus med typ 10 rum 😉

Frågor…
26. Vilken kvinnlig kändis hade du helst haft som syster?
Camilla Läckberg verkar sjukt skoj
27. Hur många länder har du varit i?
Öhm… 7 som jag kommer på nu.
28. Vad beställer du på Mc Donalds?
Oftast kyckling i någon form
29. Vad skulle du döpa din dotter om du hade en?
Oklart. Finns så många fina namn!
30. Vad skulle du döpa din son om du hade en?
Se ovan
31. Vilka parfymer använder du?
Just nu Boss Orange
32. Vilken var din favorit tv-show när du var barn?
De minns jag inte.
33. Har du läst; Harry Potter, the Hunger Games eller Twilight-serien?
Absolut
34. Vilka språk, förutom ditt modersmål, vill du vara flytande i?
Vill? Typ alla, det skulle vara sjukt praktiskt. Men typ Tyska känns praktiskt! Och yrkesmässigt vore arabiska sjukt bra att kunna
35. Är din pappa skallig?
Inte vad jag vet
36. Bästa snabbmatskedjan?
Subway.
37. Har du några husdjur?
Hund
38. Var i Sverige hade du helst bott?
Någon större stad
39. Vilken är den godaste Ben & Jerry smaken?
cockie dough
40. Titanic eller The Notebook?
 Titanic.
41. Äter du frukost varje morgon?
Ja, annars skulle jag mörda någon.
42. Hur många gånger har du varit på sjukhuset?
En bunt.
43. Har du någonsin sett Hitta Nemo?
Inte hela, nej
44. Minns du oftast dina drömmar på morgonen?
Nej, sällan. (Tack och lov)
45. Vilken te smak gillar du bäst?
Svartvinbär.
46. Hur gammal var du när du fick reda på att tomten inte var verklig?
Ingen aning… 3-4?
47. Har du en tumblr?
Nej.
49. 5 bästa svenska tv-programmen som sänds i höst?
I höst? Vet inte om jag kan komma på fem.
– Bonde söker fru
– Vikings


Mja nä det blev väl typ dom då =)
50. Om du hade vunnit 100 miljoner, vad hade du gjort?
Köpt hus, bil, skaffat körkort, sparat, satt in på sparkontot, aldrig mer jobbat en dag i livet…

Min fru…

Att hitta en man som kan matcha min fru kan bli svårt. (speciellt eftersom jag hatar män just nu…) jag kommer hem från skola och jobb, tar på pyjamasbyxor (kan ha åkt till affären i dom. Möjligen.), häller upp ett glas vin, tvättar, städar, lagar mat och diskar, och hon tar alla hundarna och åker ut i skogen med dom så jag får vara ifred under tiden… Är inte det kärlek så säg?!

IMG_3423.JPG

IMG_3425-0.JPG

Dags att buzza Teisseire mix and go

Jag är Buzzador, och det innebär att jag lite nu och då får testa olika produkter, dela dom med mina vänner och sedan berätta om det i olika sociala medier.

Den här gånger är det en produkt som heter Teisseire mix & go, en smaksättare för vatten. Jag har knappt druckit vatten sen jag lämnade Norrland, för vattnet här nere smakar riktigt illa, så jag tyckte det här kunde vara ett bra alternativ.

Förpackningen är liten, 66 ml, så den går i praktiken att ta med sig i fickan om man skulle behöva det. Jag har haft med mig den till skolan och smaksatt vattnet jag hinkar i mig medan vi skriver uppsats…

I praktiken kan man väl säga att det är galet koncentrerad saft. Fast bättre. Smidigare förpackning, inget tillsatt socker och väldigt drygt. kaloriinnehållet varierar mellan 73 och 95/100 ml på dom förpackningar jag fick, så en snabb uträkning ger att den som innehåller mest kalorier innehåller 62,7 kalorier i hela förpackningen… Varje förpackning ska räcka till 5 liter, men jag skulle vilja säga att det räcker till bra mycket mer. Det beror ju såklart på hur starkt man vill ha det, men för mig räcker nog en förpackning till minst 10 liter snarare än 5. 62,7 kalorier delat på 10 liter… Det kan jag leva med!

Vill man ha något att smaksätta sitt vatten med så tycker jag absolut att det här är ett gott och bra alternativ. Att den är så liten är otroligt smidigt faktiskt!
bild 1 bild 2

Pic or it didn’t happen

ALLA vet ju att om det inte står på Facebook så har det inte hänt. (Eller på vovve.net, det funkar lika bra) Jag är lite rabulist, så jag väljer att posta det här istället.

Ja. Jag har röstat.

IMG_3369-2.JPG

Nu hoppas jag att vi kanske slipper ha rasister vid makten i fyra år. Men det är fantastiskt hur många smygrasister som visat sig bland facebookvännerna på senare tid! Helt makalöst hur folk kan förminska och förlöjliga ett så pass stort samhällsproblem som rasismen är.

Välkommen, verklighet!

Så! Via Örebro kommuns hemsida hittade jag 41 stycken förskolechefer, och samtliga har nu fått ett mail med en presentation av mig. Förhoppningen är ju att någon av dessa 41 ska vilja, med tiden men helst nu på en gång, anställa mig, men jag hoppas att några av dom iaf kommer ihåg mig när jag söker jobb!

Man söker ju inte arbete via massmail på det viset, så jag ser det som en liten presentation helt enkelt. Sen skulle det ju vara absolut bäst för min sinnesro om jag fick komma på intervju och blev anställd, men vi tar kanske en dag åt gången… Nu har jag iaf mailat! Klasskompis efter klasskompis rapporterar att dom fått jobb redan, och jag blir bara mer och mer stressad… Men nu så! Nu har jag, just nu, gjort vad jag kan! För att söka jobb i Örebro behöver jag om jag fattat det rätt bifoga examensbevis, och det kan jag ju inte förrän om fyra månader eller mer.

Det här blir nog bra. Jag är inte stressad…

Pressat träningsschema…

Har ju satt igång med löpningen igen för fyrtioåttonde gången. Den här gången verkar det, peppar peppar, gå rätt bra att hålla igång! Har iofs bara kört 1.5 vecka, men ändå! Jag känner ingen lust att ge upp ännu, och jag känner att jag gör framsteg. Igår sprang jag 3 km nästan hela vägen, det var en seg jäkla backe där jag inte orkade springa upp för hela, annars sprang jag. Förvisso i snigelfart, men 3 km är BRA mycket mer än jag orkat springa i sträck senaste året… Hade koll på pulsen och hade dessutom skapligt jämn puls hela tiden vilket känns bra.

På mitt träningsschema från runacademy ingår även styrka, och det försöker jag kombinera in med mina gympass… Gym är ju VERKLIGEN inte min grej, men jag är ju så OTROLIGT svag att jag helt enkelt har gett upp och tecknat ett medlemskap. Har lyckats gå dit minst två ggr/vecka hittills, tanken är tre men det blir lite tight att kombinera med löpningen och det faktum att jag inte är hemma så mycket på helgerna. Jag försöker dra från stan så ofta jag kan, för jag får fan panik av att sitta här och mögla!

Det är lite svårare att träna borta, men inte omöjligt… Jag ids liksom inte släpa på träningskläder, när man åker med tre hundar så vill man gärna minimera packningen, men kompisen jag hälsar på har lite till övers som jag får låna så att jag iaf kan göra NÅGOT när jag är där. Mitt gymkort gäller på alla gym i kedjan i hela landet, och det finns ett gym i Linköping. Problemet är att kompisen tränar på ett annat gym, i Norrköping! Dock kan jag dela ut provträningar på mitt gym, så jag ska se om jag kan fixa sådana åt henne i Linköping så kan vi träna tillsammans på mitt gym när jag hälsar på.

Utöver löpning och gym vill hundarna gärna gå promenader, så jag går oftast fem km med dom på morgonen (kl fakking 05,50!), och sen en till runda på kvällen. Jag sitter inte direkt stilla… I morse vaknade jag och insåg att det ÖSREGNADE ute, och suckade nöjt över vetskapen att hundarna skulle hata mig om jag släpade ut dom, och somnade om… Men annars har ja faktiskt än så länge inte tappat motivationen. Jag hoppas det håller i sig!

Den verkliga verkligheten smyger sig på…

Jag börjar få panik nu, när den här verkligheten blir VERKLIG!

Har redan tidigare sagt upp lägenheten (har jag bloggat om det?!) så den sista Januari är jag ”hemlös”. (Det är jag inte, men jag får bo på någons soffa om jag inte fått jobb) Idag var hyresvärden här och visade lägenheten för en annan spekulant som redan nu är intresserad. HERREGUD så stressande!

Jag måste börja söka jobb! Om 4 månader är skolan slut och jag måste ha ett jobb någonstans… Om 4,5 månad är jag ”hemlös”, så det är fan dags att sätta fart nu! Nu är det inte bara en plan på papperet, utan VERKLIGT!

Men jag har inte panik. Det har jag inte…

Dejta aldrig utan ratsit…

Ni vet när man snubblar över en kille som verkar rätt vettig, och som man lägger någon månad på att prata med och sedan slutligen bestämmer, på hans initiativ, att man ska ses. Man kollar upp möjligheterna att resa till hans stad, men det är NÅGOT (I det här fallet det faktum att han knappt ville säga vad han heter) som gör att man tycker att det känns skumt.

Så man stalkar killen, och det visar sig att han har sambo. Sen fyra år tillbaka.

Hade det här varit en isolerad händelse må det väl vara, men senaste MÅNADEN har det hänt med FYRA olika killar! Nu är det bara den här som jag lagt energi på så länge, men det är ändå FYRA killar som verkat vettiga, som visat sig vara sambo med någon annan intet ont anande tjej. FYRA!!! Och nej, tro’t eller ej, jag har inte hittat dom på otrogen.se heller…

Det känns ju helt absurt att man tydligen måste vara stalker för att kunna dejta nu för tiden. Lika bra att börja begära in kopia på legitimation första gången man pratar med någon, så man inte investerar en massa i onödan.

När blev alla killar idioter?! Det finns inga vettiga singelkillar kvar, bara sambokillar som posar som vettiga singelkillar!

I’m done with men… Dejta aldrig utan ratsit!