Kategoriarkiv: Okategoriserade

Nödlösningarnas moder…

Jag har inte haft tillfälle att använda min muurikka, vilket innebär att den stått i förrådet tills för en timme sen. När jag väl packar upp den inser jag att den inte passar över eldkärlet, eftersom benen sitter typ mitt i, och inte längs kanten. KUNDE man ju kollat tidigare än tre timmar innan gästerna kommer…

Nå. Byggmax hade hunnit stänga, så det fick bli en nödlösning. Burarna i förrådet ska ändå kastas, så smälter dom av värmen gör det inte så mycket, så länge gästerna hinner få mat först… Att laga mat till 11 personer i stekpannan är helt enkelt inte att tänka på!

Jag har inte tid med er…

Sovit som en potta skit, helt slut nu. Vaknade därmed runt åtta eftersom jag somnade typ tre, vilket i sin tur innebär att jag inte riktigt hade all den tid jag trodde att jag skulle ha idag på morgonen…

Nu ska det sista fixas så att hemmet blir åtminstone NÄSTAN presentabelt. Om två och en halv timme ska naglarna fixas, och efter det är jag bjuden på barnkalas. Efter kalaset blir det räcerfart hem, kanske sova lite om jag hinner, annars förbereda det sista för festen. Packa upp muurikkan t ex… Kalaset slutar tre, och sju kommer gästerna, så det är bråda tider.

Tuffa kvinnor som orkar lite mer

Det är ju ganska enkelt för mig att sitta här på min blogg med mina strax över 70 (numera, hej!) unika läsare/dag eller på min privata Facebook och orka opponera mig mot homofober, sexister och kvinnohatare. HÄR blir jag ju aldrig emotsagd (jag gillar er, har jag sagt det?), på facebook blir jag det ibland i diverse kommentarsfält, men ta en kik vad som händer när man som offentlig person öppnar käften…

Marlena har haft en åsikt som ni kan läsa HÄR. Jag säger ingenting om själva sakfrågan, av den enkla anledningen att jag inte ens läst vad hon skriver, men ta en titt på kommentarsfältet. Idel hat, öknamn och diverse tillmälen.

I DET läget tycker jag det är oerhört starkt att orka en dag till, och en till efter det…

Om inte jag orkar, vem orkar då?

En annan sak som fastnade när jag var och såg på Betnér och Ismail i En skam 2 var när Betnér sa ”Om inte jag orkar, vem orkar då?”

Han sa precis det jag känner. När man vaknar till en värld där nazister tillåts demonstrera illegalt i Örebro, homosexuella får ta emot spöstraff i Indonesien och konserter bombas i England då vore det så underbart skönt att få krypa in i sin egen lilla håla där sånt inte händer, och bara strunta i allt. Jag ORKAR inte mer! Men sen är det ju så, som Betnér sa. Om inte jag orkar, vem orkar då?

Vem protesterar? Vem argumenterar emot? Vem pratar om det ingen pratar om? Om inte jag orkar, då orkar ingen. Så jag laddar om. Samlar kraft.

Jag vaknade 04,30, och gjorde den sedvanliga slöscrollningen för att vakna till. I flödet: Jenny Strömstedt hotad med att få stryk med bollträ. Linnea Claesson (Googla om du inte vet vem det är) får porrfilmer skickade till sig, och tonåringar som startat feministiskt instagramkonto får ta emot hat och hot. DET HÄR ÄR INTE RIMLIGT!!!!!!

Utöver det en artikel om journalisten som blev antastad när hon gjorde sitt jobb. Och kommentarer därtill, i sedvanlig anda. Killen nedan är förvisso 16 år, men det är just det som är problemet-ur flera synvinklar. Han är SEXTON ÅR och har fått växa upp i tron att det är kvinnors skyldighet att FREDA SIG från att bli antastade. Det är VÅRT ansvar att se till att DOM inte antastar oss. Hur jävla vrickad är den världen??? Det är inte vårt ansvar att freda oss!!!! Det är ERT jävla ansvar att vi inte BEHÖVER freda oss! Jag är så förbannat trött på den här våldtäktskulturen vi lever i.

Jag blev så glad att se att mina facebookvänner tagit striden och argumenterat emot medan jag sov.

Jo, kära 16-åring. Världen KOMMER förändras. För jag orkar. Åtminstone en dag till. Och så en till efter det.

Cykeldag 1-ish

I morse hade jag en blodig flytning, och jag gissar att det innebär att mensen startar senare idag, eller om inte annat under helgen, och så var det med den saken. Försök ett-misslyckat.

Men som sagt, det känns ok även om jag hoppades. Jag har tid. Kommer mensen igång ordentligt kan jag ringa fertilitetsenheten redan idag, och starta nästa försök.

No sign of it yet…

Nu är det förvisso bara Torsdag, och eftersom jag vet att jag har sjukt regelbundna cykler så vet jag att jag inte ens borde vänta ännu, men jag kan ju ändå inte låta bli att notera att jag inte fått mens.

Igår var det dags enligt appen, i morgon är det dags enligt mina egna uträkningar, så det kan mao bli när som helst. Men inget ännu, och jag känner ingenting heller, men det är väl någon form av denial. Vi får väl se hur helgen artar sig.

Allt annat än städa…

Jag får ju oerhört mycket gjort, men inget av det innefattar att plocka bort lotion från bokhyllan eller en hink betong från hallen…

Mattan tvättades, och medan den hängde ute och jag och lilla hunden promenerade iväg och fotomodellade tvättades nästa maskin kläder.

Själva fotograferingen gick sjukt bra! Eftersom jag bryr mig oerhört lite om vardagslydnad, jag skiter helt i om hunden drar i kopplet tex, så tenderar jag att glömma att jag har en hund som faktiskt är TÄVLAD i lydnad… Jag föreställde mig att han skulle vara lite stimmig under fotograferingen, men han skuttade så glatt upp på fotografens lilla låda när jag bad honom, satt så fint och gjorde tjusiga poser, och så var det klart efter typ tre minuter. Världens bästa Halonen! Det var dock lite varmt när vi gick dit, så han hade lite lång tunga, men det blev ändå väldigt många fina bilder. Det kommer antingen bli dyrt eller svårt att välja…

Sen gick vi hem, och lilla lydnadsesset återgick till att vara trädgårdsmedstjälpare.

Det är måhända på tok för tidigt, men vi planterade ut tomaterna som har stått i växthuset en vecka. Tumme hålles för att dom klarar solen.

När gräsmattan var klippt och tvätten upphängd (ute!!) plockade jag in några kvistar mynta. Eftersom jag inte får dricka Mojito i sommar måste jag komma på något annat att använda all mynta till, och den här gången blev det glass.

Just nu står glassen i kylen och ska svalna över natten, sen får jag försöka klura ut hur den ska få plats i en överfull frys… På lördag får gästerna äta upp den!

Ledig Torsdag

På Lördag kommer det hit lite människor, både kända och mer eller mindre okända, samt eventuellt minst en helt okänd. Det ska bli jättetrevligt! Vädret verkar lovande, så som det ser ut kan vi vistas utomhus, och det är ju det bästa med sommaren…

Mindre trevligt är att jag inte riktigt har orkat engagera mig i mitt hem senaste tiden… Det är inte riktigt i skick att ta emot mer eller mindre främmande människor… Att få det rent tar inte mer än en timme, men det är grejer ö v e r a l l t. En hudlotion på bokhyllan, tvätt på köksbordet (ja?), tomma glasburkar som behöver oljas in (för att ta bort limmet) på köksbänken, tillsammans med en ask panodil, målade lock på vardagsrumsbordet, en hink betong i hallen… Jag kan fortsätta halva dagen, och det är dom grejerna som känns som en övermäktig uppgift att lösa.

Det är hur som helst dagens uppgift att lösa. Förutom att lilla hunden ska fotograferas klockan elva är dagen fri, och det är så jäkla skönt, jag behöver det. Den där natten jag inte sov alls var tydligen ett trendbrott, för nu är jag tillbaka till att sova som en död igen. Jag vill ju gärna inbilla mig att det beror på att jag ÄR gravid trots allt, men jag hyser inget hopp. Jag är nog bara inte helt kry efter förra veckans sjuka. Så, en extra ledig dag, sen jobba en dag innan jag är ledig i hela nio dagar till.

Det ska bli ohyggligt skönt med en vecka ledigt, även om jag inte riktigt vet vad jag ska sysselsätta mig med under tiden.

Men nu ska jag tvätta en matta.